„Reciclăm și ne jucăm” pentru crearea unui incubator în comuna Tohatin, destinat tinerilor

 

Bucurie în Mișcare Moldova te invită la cel mai variat festival sportiv, unde poți învăța împreună cu noi cum să reciclezi creativ deșeurile. Vino pe 25 iunie, începând cu ora 10.00 în Parcul Dendrariu din Chișinău, în zona “Reciclăm și ne jucăm”, și alătură-te sesiunilor practice de reciclare pentru a susținea crearea unui incubator pentru tineri în comuna Tohatin.

 

Participanții la sesiunile ”Reciclăm și ne jucăm” sunt încurajați să ofere publicului obiectele confecționate în schimbul unor donații, pentru a contribui la colectarea resurselor necesare pentru cauza menționată.

Consiliul Național al Tineretului din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare și Resurse „Pro Bono”, au venit cu inițiativa creării unui spațiu-resursă pentru a ajuta tinerii din Tohatin să se dezvolte atât personal, cât și să contribuie la dezvoltarea comunității din care fac parte. La momentul actual, unicul spațiu disponibil din comuna Tohatin îl constituie gimnaziul local, în care își fac studiile actualmente tinerii din trei sate (Tohatin, Cheltuitor, Buneț), iar acest spațiu nu dispune de toate facilitățile necesare.

Un motiv important care a servit drept imbold pentru inițierea acestei campanii este incapabilitatea grupurilor locale de tineri de a desfășura și concepe activitățile de dezvoltare și culturalizare. Lipsa unui spațiu care ar oferi tinerilor tot spectrul de posibilități, este un impediment major pentru diversificarea activităților și implicarea tinerilor în viața socială a comunităților lor.

Un alt scop al acestei inițiative este dezvoltarea comunităților în afara capitalei și oferirea tinerilor oportunități pentru diversificarea activităților în comunitățile din care fac parte, deoarece majoritatea spațiilor-resursă sunt concentrate în capitală.

Prin intermediul acestei inițiative dorim să contribuim la „descentralizarea” acestor oportunități. Anume contribuția Dvs. va ajuta tinerii din Tohatin să poată să-și atingă scopurile și să-și transpună visurile în realitate.

 

Despre proiect:

„Bucurie in Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația „11even” în anul 2012. Până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

Asociația 11even din România alături de AVI-Moldova, cu susținerea companiei Kaufland, anunță cea de-a doua ediție a Festivalului „Bucurie în Mișcare” în Republica Moldova, care se va desfășura timp de 3 săptămâni, în perioada 10 – 25 iunie 2017, în 4 orașe (Bălți, Cahul, Orhei, Chișinău) alese să găzduiască cea mai amplă inițiativă de promovare a mișcării în masă din țara noastră.